به گزارش ثریا، فروش بستههای ترکیبی شبانه و روزانه توسط اپراتورهای تلفن همراه یکی از مواردی است که گاهی باعث میشود مشترکان متضرر شوند. بسیاری از مشترکان به این امید که خرید این بستهها برایشان به صرفهتر است، آن ها را خریداری میکنند اما در عمل موفق به مصرف آن نمیشوند و این باعث ضرر آن ها میشود.
نسرین محسنی معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص این که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی پیش در مصاحبهای گفته بود که ارائه بستههای ترکیبی شبانه و روزانه توسط اپراتورها ممنوع شده و دیگر ارائه نمیشود اما هنوز این بستهها ارائه میشودتوضیح داد: آقای وزیر درست گفته اند زیرا در مقررات چیزی به عنوان تقسیم شبانه و روزانه نداریم؛ در واقع اگر تعرفهای اعلام شده، برای همه ساعات شبانهروز یکسان است و چنین تقسیمبندی نداریم.
این موضوعی جدای از شرایط فعلی است و هم اکنون تقسیمبندی شبانه و روزانه را به هیچ عنوانی در قانون نداریم. البته فروش بسته به این صورت که بخشی از حجم مخصوص شب و بخشی از آن مخصوص روز باشد، خلاف مقررات نیست بلکه باید میزان تعرفه در تمام شبانهروز به یک میزان باشد.
نمیتوانیم وابستگی به حجم را در فروش اینترنت حذف کنیم
وی درباره چگونگی اجرای قانون تغییر نحوه فروش اینترنت از حجمی به سرعتی، اظهار کرد: من فکر میکنم در این باره یک خلط مبحثی صورت گرفته و برای افکار عمومی سوءتفاهمی ایجاد شده است، ما در هیچ حالتی نمیتوانیم وابستگی به حجم را حذف کنیم.
بنابراین این محاسبات نشان میدهد که مثلاً در ماه، بیشینه حجم مصرف اینترنت با سرعت 10 مگابایت پرسکند چقدر است.
فروش اینترنت غیرحجمی فقط مختص ارتباطات ثابت است
محسنی ادامه داد: در حقیقت به هیچ عنوان نمیتوان از حجم جدا شد و همیشه وابستگی به حجم وجود دارد اما تفاوت در سرویسهای حجمی و غیرحجمی چیست؟ به عنوان مثال مصرف شما در ماه 10 گیگابایت است، این جا اپراتور یک پیشنهاد 30 گیگابایتی به شما میدهد و شما دیگر دغدغه اتمام حجم اینترنت خود را ندارید. 10 گیگابایت حداکثر حجمی است که میتوان با آن سرعت ارائه کرد، به همین دلیل اگر 30 گیگابایت ارائه کنند، به آن حالت اینترنت نامحدود گفته میشود. اما تصمیم جدیدی که سال گذشته در مصوبه 266 گرفته شد، این بود که ما خواستیم به ارائهدهندگان اینترنت ثابت اعلام کنیم که اولاً باید از ADSL به VDSL گذار کنید.
اگر این اتفاق بیفتد، سرعتها بالای 20 مگابیت پرسکند میرود که در این صورت مشخص کردن حجمهای پایینی که در حالت قبل بود، بیمعنی است و شما میتوانید حجمهای بسیار بالاتری را پیشنهاد دهید. دغدغه محدودیت حجم در اپراتورهای موبایل ایجاد میشود، به این دلیل که آن ها از فرکانس استفاده میکنند و استفاده از BTS و فرکانس محدودیت دارد. بنابراین اپراتورهای موبایل هستند که باید مبنای فروش را حجم قرار دهند و اپراتورهای ثابت باید مستقل از حجم، فروش خود را انجام دهند.
برای این مشترکان در ارتباطات ثابت، عموماً سازوکار غیرحجمی و سرعتی است؛ به این معنا که گفته میشود مشترک مثلاً با سرعت 8 مگابیت پرسکند، چه حجم اینترنت میتواند داشته باشد. در واقع با بالاتر رفتن مصرف دیتا در کشور فروشندگان اینترنت ثابت باید بدانند که فروش غیرحجمی را حتماً در بستههای فروش خود داشته باشند.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.